"(Zelf) structuur aanbrengen in de legio keuzes die je maken moet als beginnend professional."

Wie is Dirk-Jan Pot?

PIMM is opgericht in maart 2009 door Dirk-Jan Pot, medisch specialist en mediator. Na ruim 25 jaar te hebben gewerkt als specialist in Nederland maar ook daarbuiten, heeft hij zich als mediator geschoold bij Pro-education in Amsterdam in 2008. Hij heeft zich in 2009 ingeschreven in het NMI mediaton register ( tot 2012)  Ook heeft hij diverse trainingen gevolgd rond coaching (Coachpunt), als manager (TIAS Tilburg) en communicator (diverse trainingen).

Hoewel nog steeds werkzaam als medisch specialist, heeft hij een andere richting gekozen om andere taken op zich te nemen, en daarmee een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ervaring in zijn werk als specialist, en ervaring in bestuurs- en managementtaken heeft hij gecombineerd met trainingen in management, communicatie en coaching.

Nevenwerkzaamheden

Dirk-Jan werkt als vrijwilliger in internationale noodhulp, o.a. bij de Nederlandse afdeling van Médecins du Monde: (Dokters van de Wereld) waarbij analyse en creativiteit als eigenschappen noodzakelijk zijn.

Daarnaast neemt hij deel aan een experimentele theatergroep De Theatersmederij waar improvisatie een belangrijk aspect is.

In PIMM combineert hij bovenstaande aspecten en ziet hij een nieuwe weg om met de opgedane ervaring aan de slag te gaan als mediator en coach. Vooral in de medische wereld, een gebied waar hij de weg weet.

Er was eerder  een samenwerkingsverband met Quitte (een medationcollectief in de regio Amsterdam) en met SMIM, een management en mediation adviesbureau in Breukelen. Later ook met het het Medisch Mediation en Coaching Collectief .